Sunday, 28 April 2013

kAmI sUKa SnAp...peace :))



assalamualaikum...



                                     ini la keje kami bile berjumpe :))

hehe...inilah kami saat suka suki kami..syg kamoo semua



walau sahabat baru sentiasa hadir dalam hidup...
tetapi kenangan bersama sahabat lama tetap juga menyapa...


bahkan manis bile dikenang

biar kawan lupa kita jangan kita lupa kawan

biar yg baru itu ada
sentiase dikenang juga yg lame :))


sahabat selamanya...

Friday, 26 April 2013

aPa KhAbAr KaMu...

assalamualaikum...

buat cintaku yang bakal mengimamkan solatku, yang bakal membimbingku ke jalan Mustaqim..
yang bakal menjadi ayah kpd anak2 ku & membimbing mereka ke arah kesejahteraan agama
suci Allah & Muhammad SAW...

sesungguhnya aku menantimu dgn kesabaran & sesungguhnya saya mencintaimu seadanya kamu dan
Allah telah mempertemukan kita dlm satu pertemuan yang mulia iaitu di bumi Allah ini..saya harap kamu juga dapat menerima kekurangan serta kelebihanku serta apa adanya saya kerana Allah SWT...




merinduimu....

inginku kirim bunga takut ia akan layu..
inginku kirim senyum takut tak di balas..
inginku kirim rindu takut hajat tak kesampaian..
jadi ku kirim kan doa..semoga dirimu bahagia selalu.. ~SELAMANYA DARIKU~


Wednesday, 24 April 2013

saya nak jadi SOLEHAH...


Insya'Allah

Oh muslimah 
Allah cinta kepadamu...Rasulullah kasih kepadamu
Berbahagialah kau telah dilahirkannya dengan mulia

Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu..Rendah hati
busanamu menutup rapi...auratmu kau lindungi dengan indahnya

Oh muslimah
kau rajin memuji...Islam kau jadikan ikutan sejati
memandangmu menyejuk hati...menundukkan nafsu hati yang goyah
Keayuan wanita solehah indah peribadi
Tulus hatinya...Kecantikan yang sebenar...Pada tutur kata penuh berhikmah
Mempertahan kehormatan dirimu...dengan pakaian mentaati Allah

Oh muslimah
Kau masuk ke syurga...Solat lima waktu dan berpuasa
Menundukkan pandangan matamu...Mentaati suami yang tercinta

Oh muslimah
Kau rajin mengaji...Islam kau jadikan...Ikutan sejati

salam ukhuwah...

assalamualaikum...


alhamdulillah....hari ni baru tergerak hati nk buat blog..hehe...saya buat pun suka2 nk isi mase lapang saya..
time boring saya boleh coret isi hati saya..luah ape yang saya rase ape yang saya pendam...
time saya rindukan orang (of couse la family sy kn)...hehe x lupa jgak teman hidup saya dan kawan2 saya... sy blh kongsi kt sini..hihi
x tau nk tulis ape dah...sy budak baru belajar..:'))




peace....salam perkenalan : )