Sunday, 27 October 2013

cukuplah DIA...


assalamualaikum...

dalam hidup saya...

cukupla Dia yg menjadi peneman hidup saye.....
hanya Dia yg berjaye curi hati saya....
cukupla Dia yg boleh buat saya tersenyum...
cukupla Dia yg boleh buat saya ketawa...
cukupla Dia yg boleh jgak buat saye marah...
cukupla Dia yg boleh buat saya merajuk....
cukupla Dia yg boleh saye luahkan perasaan...
cukupla Dia yg boleh buat saya happy....
cukupla Dia yg boleh buat saya menangis.....
cukuplah Dia yg saya rase disayangi...
cukupla Dia yg buat saya rase merindui....
cukupla Dia yg buat saya ingin mencintai....

hanya DIA..Muhammad Afiq

Wednesday, 23 October 2013

awak....


assalamualaikum...

Semenjak kau hadir dalam hidupku…tiada lagi keresahan dlm diriku
Kau berjaya mengetuk pntu hatiku…tanpa sedar aku izinkan
cinta dtg tanpa diundang..bagi aku itulah cinta…kau yg memberi rasa…kau yg ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah…maaf jika aku x sempurna sperti yg kau inginkan
Tika bahagia mula menjelma…bila keyakinan dtg merasa
Kasih di salut dgn kejujuran & kesetiaan
Mencintai, merindui, memiliki dirimu..itulah yg aku mau bersama kamu

Kau yg terindah…muhammad afiq




i love u...


Monday, 21 October 2013

pjj......


assalamualaikum...

salam rindu..hari ni nk ckp sikit pasal entry kali ni "pjj"..apekah pjj..hihi..yela mcm saya dgn die la pasangan jarak jauh..si die yg jauh di lautan..sy pulak jauh di daratan..betul ke ayt macam ni...abaikan..yg pnting sy dan die saling memahami...walaupun jauh kami yakin andai dah tertulis kami adalah jodoh insya'Allah akn tiba masanya kami akn bersama jugak...aminn...walaupun kami terpisah jauh..sy yakin kami mampu hadapi ni semue...masing2 ad tanggungjawab sndiri...wlaupun susah manapun nk contact, kami yakin Allah adalah perantaraan kami...dlm doa sy sentiase ad die dan sy yakin die pn msti same..


kalau dah jodoh...x contact pun x risau...
x jumpa pn no problem...
kalau dh yakin dgn jodoh ketentuan Allah, semuanye jadi tenang...

alhamdulillah...walaupun kami jauh, dlm hati sentiade dekat..lagi2 skrg mcm2 ad..yela,zaman it dh maju..trime kasih encik fb, wchat, wsapp, viber, line dan semue..dunia di hujung jari la katekan...smue jdi mudah..hihi..diela yg blh dekatkan kami..tp yg lebih diangungkan ialah yang Esa... :))
kadang2 terdetik jugak di hati memikirkan diri masing2 kerana kami jauh tp msti ad rasa saling mempercayai, setia..jodoh Allah itu pasti...hanya mase yg menentukan lambat atau cepat...ok...sampai sini saje nk coret2...da maghrib da...salam rindu bt encik Afiq...


Tuesday, 15 October 2013

u always make me smile :))


salam cinta...

terdengar suara angin yang bernyanyi…
mengisi hati teriak sepi pada si pemilik hati ini…
aku hanya bisa menangis mengingat wajahmu mendengar suaramu…
hanya dia yg ku cintai, hanyalah dia yg ku sayangi…
izinkanlah aku bersamanya sampai samudera mengiring…
berikanlah aku kesempatan memeluk hatinya…
ikhlas ku berikan semua yg ku miliki…


bermadah di petang hari…hehehe…sememangnya terdetik dari hati mengingati kisah semalam…sadisSss…semalam seharian saya merajuk dgn si dia...hanya diam membisu seribu bahasa ketika bibir x mampu menjelaskan apa yg terbuku di hati..pagi semalam kami mcm biase bergurau senda, suka2..kami ckp2 la psal planning kami nk raye same2…tapiiii….terdiam sekejap bila dia bgtau dia nk dtg raye umah sy awal2 pagi…pelik la pulak nk dtg awl2 tp dlm fikiran da dapat pikat ape diaaaaaaaaa…..mesti keje punya pasal ni…kn???..sy pakse jugak bgitau ape die…last2 die mengaku jugak terpakse pegi keje di pagi raye..ok fine !!! merajuk dgn die….msj, call semua x jwb..sampai mlm saye merajuk..tapi kesian la pulak kt die merayu2 mntak sy jwb call sbb nk jelaskan knp die kene pegi keje padahal da janji nk cuti lame sikit..tp, hati saye ni keras pulak ego tinggi la katekan… (dalam hati bukan main rindu betul nk dgr suare die)..mlm tu serius x de mood nk tlg mak msk2 tuk pagi raye…macam biase la nasi minyak menu utama kami…mlm tu sy nangis smpai lebam mate ni haa…smpai pkul 1 lebih die asyik call je..sy bgtau die da nekad x nk jumpe die sbb kecewa…cewahhh…merajuk bagai…tp die still x putus ase ttp jgak nk dtg umah awal pgi…akhirnya sy pn tertido…awal pagi dgr hp asyik bunyi je..tgk jam baru pkl 4 lebih..ni mesti die kn….tgk hp ad msj ‘subuh esk abg dtg umah syg’…haa??? degil jugak nk dtg…dlm hati (memang mengharapkan die dtg)…hihihi..sy cpt2 bangun tlg mak ape yg patut kt dapur…then,mandi2 siapkan diri….tgk hp ad lagi msj ‘abg otw pegi umah syg’…ok….sy pn ape lagi kelam kabut la mane x nye pagi2 da nk dtg umah, nasi myk pn x masak lagi nk hidang…pkl 6.30 die da sampai umah..so, sy hidangkan ape yg ade jela…hari masih gelap lagi ( catat dlm sejarah la ni ad org dtg raye awl2 pagi)…die dtg dgn siap pakai baju keje sbb pkl 9.30 da nk kene ad kt airport terengganu…lame jugak la singgah kt umah tp kesian x sempat nk hidang nasi myk…pkl 7 lebih die da mintak izin nk balik sbb da lewat…tp sempat jugak la bekalkan nasi minyak buat alas perut nanti…sblm pulang die ad bagi sesuatu kt saye (terime kasih abg) …apepun terime kasih sgt2 sbb dtg jugak umah syg…syg syg sgt abg….u always make me smile…x hilang rindu sbb dpt tgk skjp je L L L…syg tunggu abg balik…



cyg sgt oppa....rinduu......


Monday, 14 October 2013

kata hati


bismillahirrahmanirrahim...



Biarlah rindu di bataskan dengan zikrullah.... Jangan di beritahu pada khalayak ramai.... Tuhan yang pegang hati manusia.... Serahkan semua pada Dia

MULUT mrupakn sarananya HATI, bilamana hati bergelora mka mulut akn mencuat, tp bilamana hati tenang mka mulut terDIAM

Jangan lemah dlm mengawal hati & perasaan.Sekali kita lemah,kita akan tersungkur dan mungkin akan tersesat jauh. Jagalah hati kerana Allah

Semoga Allah mengekalkan langkah kaki ini dalam mencari redhaNya, moga Allah permudahkan segala urusan mengikut kemampuan hati ini

air mata adalah satu-satunya cara bagaimana mata berbicara ketika bibir tak mampu menjelaskan apa yang telah terbuku dihati....

sabar itu indah :))


Sunday, 13 October 2013

miss my dear...mmuuuuuaahh


assalamualaikum



rindu-rinduan kt encik oppa..miss u a lot...heheh



jarak jauh = ujian cinta
jarak dekat = ujian iman
menanti = bukti kesetiaan


Wednesday, 9 October 2013

Encik HoliDayy Is coMing......


assalamualaikum...

alhamdulillah...pejam celik pejam celik da tiba mase yg ditunggu2 :))...mesti la tggu encik holiday kn..heheh...x sabarnye nk balik kg..esok da smpai mase yg sy tggu2..ofcoz la balik kg..nk jmpe family, cousin2, baby farish iman dan lain2 lagi..kali ni dpt cuti lame skit sbb final year x byk sgt kls...so, blh la abiskan lame skit mase kt umah...sukenyee ^__^  x lupa jgak encik oppa...wait for me...tggu tempat biasa ok !!! rindu sgt2..heheh...msti awak pn x sabar nk jmpe kn?? huhuhuhu...miss u sooo much :)) dan x lupe jgak nk ucapkn selamat menyambut hari raya adha kepada semua umat Islam..semoge kite semua mendapat keberkatannya :))


tq encik holidayy :))