Saturday, 30 November 2013

love love love


betapa aku mencintaimu...m.afiq


sayang...aku sangat mencintaimu
dengan sepenuh hati ini...malah lebih dari yang kau tahu
ingin aku bahagiakan dirimu
setiap detik saat bersamaku....x pernah melupakanmu
aku akan selalu ada dihatimu..menemani hari-harimu
kau harus tau betapa aku sgt mencintaimu


Sunday, 24 November 2013

2 hari 2 malam


assalamualaikum...


alhamdulillah..hari ni baru sempat nk cite2 kt sni...weekend baru ni kami spend time same2...mcm2 tempat kami pegi..seronok sgt2...happy !!!

1st day...

pagi hari jumaat kami pegi jln2 kat jalan tunku abdul rahman (tar)...x sesak sgt sebab hari org bekerja..kami pegi cari something tuk e-day nanti..kt sini x byk sgt pilihan tp kami beli je sbb x nk pegi tmpat lain sbb kesian kt oppa nk drive..jln kt kl kn pusing2..kami pn sampai lewat jgak sbb trsalah jln..nasib baik ad encik gps tlg tnjukkan jalan huhu...lps pegi jln tar kami pegi alamanda..



ni die kt alamanda...kami dduk2 kt sini sementara tggu nk tgk wayang..



kami tgk cite hantu tok mudin...x takut pn tgk..nk kate klakar pn x jgak..blh la...hihi...tgk cite ni smpai sy ttido dlm panggung huhu...lps tgk cite ni, kami pegi masjid besi yg kt putrajaya tu..nme penuh msjid ni masjid tuanku sultan mizan...


ni la die suasana masjid besi pd waktu mlm...cantik..kami singgah solat maghrib kt sni...klau dr msjid ni blh nmpk jambatan putrajaya yg lampu die blh tukar2 wrne tu....lps balik dr masjid, kami pegi lepak2 kt jambatan putrajaya..tp skjp jela sbb masing2 dah letih..sblm balik ukm, kami pegi mkn2 kt bangi...then, baru la balik kolej, oppa balik hotel...kesian oppa tido sorg2..apepun terima kasih utk 1st day :-))

2nd day...

hari kedua, kami pegi mines yg kt serdang tu...x jauh dr bangi tp kami smpai lmbt sebab salah jln...huhu
kt sni kami tgk wayang jgak...


sy nk tgk cite thor tp oppa x kasi..so,tgk cite hunger game...cite ni pn best sbb byk aksi..tgh tgk cite ni sy blh ttido..nk wt cmne dh tabiat kt mane2 pn tdo hihi...lps tgk wayang kami pegi solat, beli brg skit ps2 pusing2 naik cruise...best !!



best leh naik cruise pusing2 tasik...alang2 dh sampai baik naik je kata oppa..mula2 naik ni pening la jgak rase tp dh lame2 x rase dh...40 mnit kami naik boat ni..lps naik bot kami pegi solat, then kami gerak ke taman botani putrajaya..


otw g taman botani putrajaya..sambil2 dgr oppa nyanyi huhu


ni la die taman botani yg byk bunga tu...kt sni pn ad tasik..kami snngah sni skjp je pstu pegi masjid putrajaya..





ni die suasana sekitar dataran masjid putrajaya...org memang ramai sgt maklumla hari mggu..sampai sni, trus rase mcm dh pegi tanah suci hihi..insya'Allah ade rezeki blh pegi..lps solat, kami jln2 kt dataran...ramai gile org, ad mainan,jual2..ad jgak family siap bwk tikar dh mcm berkelah mkn2...mlm ni last luangkan mase dgn oppa..sedih :((...lps ni, oppa hntar sy balik kolej n die pn terus balik kemaman...terima kasih sgt2 bwk sy jln2...betul2 holiday..next time kita pegi tmpat lain pulak :))

nice experience ^__^


Wednesday, 20 November 2013

like it !!!


da faham lagu oppa suruh dgr...sukeee lagu ni :))

Ku Benar-benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku...

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria...
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah... Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Ku Adalah Milikmu Yang Kau Rindu..
Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku,,,

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu.. woooo

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Jangan-Janganlah Kau..
Bersedihkan Hatimu... Kekasih..

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku...

sayang oppa...


Monday, 18 November 2013

rinduuuuu....


assalamualaikum...



hari ni sy happy...yeeaaayy..oppa da balik...
arghh...rinduuu sgt2...x sbar nk jumpe....
waiting the day....sabar !!!
mmuuuuuuuuuuuaahhh utk oppa...heee :)))



Friday, 15 November 2013

pasangan KERJA vs STUDY


assalamualaikum...

alhamdulillah utk hari ini..hari jumaat yg tenang..syukur...hari ni sy dduk kt bilik je rehat2...kls pn x de ari ni..boleh la buat keje skit2 basuh baju yg dh sminggu kumpul sbb x sempat nk basuh..minggu ni mggu yg paling busy....penatttt sgt2...biasala dunia seorg student mmg mcm ni....kdg2 ad wktu nk enjoy2..ad mse kite sgt sibuk smpai xde mase langsung nk rehat..hari ni nk coret2 sikit kt belog sy ni...sbenarnye sy nk kongsi pasal entry kali ni pasangan KERJA vs STUDY.....ni nk ckp pasal kami...saya dan die.....

KERJA vs STUDY....



si die da kerja......


saya masih study...

haa...nk ckp dunia kerja dgn dunia study mmg sgt jauh berbeza....kami lain...kerja lain dan study pulak lain...satu bidang yg berbeza...so, kami msti kne saling memahami antara satu sama lain...waktu kami pn berbeza...ad mase kami smpai x de mase nk contact sbb keadaaan masing2...si die yg kerja tp mase x tentu...klau keje siang...waktu mlm je nk luangkan mase same2...sy pulak siang sibuk dgn kelas..mlm kdg2 ad meeting, buat esaimen..so,busy sikit...kene faham...sy hrap awk faham sy....dalam satu perhubungan msti ad pertengkaran...ni perkara yg biase...klau x gaduh tu x normal la kn...sedangkan psangan yg da brkahwin pn masih gaduh2...kami pn same walaupun hal kcil blh jadi gaduh sbb x fhm masing2...sy pernah terbaca yg pertengkaran itu satu perhubungan...right !!! sy stuju...dlm perhubungan msti ad pertengkaran utk mengukuhkan satu2 hbgan...tapi...gaduh itu msti ad sbb...sbb cemburu, trase hati, rase x dihargai dan mcm2 la...tp x nk la gaduh sampai blh rosakkan hbgn itu...kn??
sy pn faham wktu keje die...msti nk ad mase tuk rehat dan mcm2 kn...saling memahami itu penting..



ni la die...syg sgt2 awak....keje baik2...jage diri mase keje..mkn kene jage...ksihatan tu pnting...jgn asyik keje smpai kesihatan terabai...kalau sakit mcm mne nk keje kn..apapun sy doakan yg terbaik utk awak..berjaya dlm bidang keje awak...sy sentiasa sokong ap yg awk lakukan...do the best in your life....fighting !!!


ni la sy yg masih belajar...masih byk yg kurang....sy jnji nk blajar rajin2...sy x nk cinta jadi penghalang buat kami...kami masing2 ad cita2....sy pn ad cita2 sy sdiri...semua org ad cita2 kn...ape2 pn..sy sentiase doakan sy berjaya dlm hidup sy...nk balas budi mak ayah saya...sy nk jadi yg terbaik...stdy tetap no 1 dlm hdup saya...semoga sy jadi anak yg berjaya suatu hari nnti tuk mak ayh saya....


harapan kami...
semoga sy dan die Muhammad Afiq dpt kekal sampai bile2...dpt bina hidup same2 dlm satu ikatan yg halal...insya'Allah...mnunggu e-day yg tersangat excited...da buat persiapan skit2...gubahan brg pn da buat...cume ad lagi yg x settle...baju x cari lagi...pening la nk fikir..stdy lagi...hihihi..ape2 pn kami hadapi dgn baik...terima kasih sbb sggup tunggu sy..da x lame da...semoga apa yg kite rancang itu dimakbulkan...aminn... :-))




KERJA vs STUDY



Tuesday, 12 November 2013

saranghae OPPA !!!


assalamualaikum...

mlm ni tibe2 rase nak menaip je... sambil2 taip esaimen intai blog skjp...update skit tuk mlm ni...rindu kat cinta hati saya Muhammad Afiq :'(  walaupun baru je jmpe tp skjp je...rinduuuu...x de ape2 nk ckp pn cume nk ucap T E R I M A  K A S I H  untuk segalanya...time kasih jugak sebab faham saya..terharu sgt dgn ape yg awk jnjkan hari ni :)) sy jnji nk bljar rajin2...nk buang jauh2 tabiat suke tido...x nk mls2 dh...hihi...makin dekat dgn hari tersebut...Allah menguji kita dgn pelbagai dugaan utk melihat sejauh mana kesabaran kita...ni la yg mematangkan diri kita utk hari yg mendatang..insya'Allah kita boleh hadapi sama2..don't give up....



saranghae oppa :))


Friday, 1 November 2013

welCome NovemBer :))


assalamualaikum...

alhamdulillah..november da datang....adik2 sekolah pn da nk cuti...bestnye dpt cuti lame2..sy pn nk cuti jgak...waiting sunday !! sy pn nk balik kg jugak...yahoooo :))...ape-apepun siapkan dlu esaimen & tesis..byk betul keje ni...bile nk siap x tau la...huhuhuhu...buat oppa, jangan sedey2 erk dduk kt sane..sy faham macam mane perasaan awak skrg kn?? msti rindu nk balik umah...ape-ape pn, dh ad tanggungjawab nk buat mcm mne kn...terpaksalah jgak korbankan mase awk tuk family dan lain-lain lagi...sy sentiase ingat awk tau....miss u a lot...keje baik2..don't stress2 ok... :) menghitung hari..DECEMBER....o my god !!! makin hampir...hihi..insya'Allah andai ade jodoh, segala ape yg kami rancang, inginkan, impikan akan termakbul...doa kami x putus2..aminn...moga dipermudahkan...cuti ni boleh la siapkan ape2 yg patut...da x lame da...nervous pn ad jgak ni....hahahaha...da nk jdi ******* org dh...betul ke ni??? mcm x caye je..hihihihi...rindu nk balik kg, padahal baru je lps cuti..kt kolej pn da sunyi sepi, semua balik kg :(.....sabar ye...ahad ni balik kg jmpe family...nk jmpe jugak oppa...harap2 sempat..rinduuuu :(((







lovely........