Tuesday, 31 December 2013

sayonara 2013 :))


assalamualaikum...

alhamdulillah...pertame skali nk ucap syukur yg x terhingge kepadaNya kerane masih memberi peluang kepadaku untuk menghirup udara dimuka bumi ini, dpt melalui hari2 mu bersama keluarge, org2 yg trsyg..alhamdulillah :))....now, kite dh smpai ke pghujung tahun...telah byk perkara yg kite lalui dlm sepanjang tahun ni....mcm2 crite ad....suke dan duke..yg penting kite dh brjaya tempuhi hari2 tersebut..yg baik kite jadikan tauladan dan yg buruk kite jadikan sempadan...yg happy2 kite akn nukilkan jadi kenangan indah....yg sedih2 kite lupekan buang jauh2....heheee...bye2 2013.....wlcome 2014....ape azam baru 2014 erk???  tentulah nk jadi khalifah yg lebih baik, sentiase berubah ke arah lebih baik...nk brjaye dlm hidup....insya'Allah...dlm awl tahun 2014 jgak aq akn brtukar status...ecece....brtukar status???? ahaksSs..yela x lame lagi dh nk jadi ******** kpd someone.....mstilah kne ubah jadi lebih matured skit ok...kahkahkah (gelak jahat)....mcm2 prkare baru menunggu utk tahun 2014 ni....tahun tu jgaklah aq da grad..yeaayyyyy !!!! tepuk tgn sikit...dh nk abis stdy...da boleh kawen hoho o_O....jp2 x ingat nk sampaikan salam rinduUuuu buat oppa yg tgh keje ni..hihi..semoge cpt sembuh dari demam n batuk2...bykkn rehat tau...jage diri baik2..i love soO much...mmuuuuuuuaahh...ni update last utk 2013....wait n see 2014 ok....nk update cite2 best sikit.....x sabar......neves pn hadee ni....hahah...yg penting doakan semuenye brjalan lancar...sayonaraa 2013 !!!!





Saturday, 28 December 2013

we're still together going strong !!!


hai....

saat pertama kali aku melihatmu...aku nampak cinta
dan saat pertama kali kamu menyentuhku dgn perasaanmu...aku dapat rase itu cinta
dan setelah sekian lama...kamu juga org yang aku cinta
lihatlah, kite berhasil dptkan cinta itu...
lihatlah sejauh mana jalan yg kita tempuhi...sayang
mungkin kite saje mengambil jalan yg jauh...
tapi, kite percaye kite akn sampai di sane suatu hari nanti
biarpun ade org berkate "kite tidak akn bersatu"...
tetapi lihatlah sekarang kite saling berpegangan tangan...
kite masih bersame masih tetap kuat !!!


we're strong  !!!


Thursday, 26 December 2013

Ya Allah :((


assalamualaikum



Ya Allah...terlalu banyak petanda yang kamu turunkan kepada kami akhir2 ini utk kami saling ingat-mengingati..kepada Engkau la kami berhak memohon doa agar kami semue dilindungi dari bala bencanaMu...akhir2 ini, banyak kejadian aneh yg kite lihat..pelbagai ujian Allah turunkan di muka bumi ini..inilah dikatakan sebgai amaran Mu Ya Allah kepada kami semue..sedarlah kite semue bahawa dunia telah sampai kpd pghujungnya..cuma bila akn terjadinya kiamat tdk pasti ttp yg pasti akn berlaku..Ya Allah...Kau lindungi keluargeku,org2 yg aku sayangi..lindungilah kami semua dari kemurkaanMu..



Wednesday, 25 December 2013

aduhai mata....



selamat malam...da lewat ni mate pulak x ngantuk ni...adehhh...cmne ni??? da la sorg2...roomate x de...aduhai mate..jom la tido...x ngantuk lagi erk..aq tau mate ni x dpt tdo knp..sebab rindu oppa erk..hihi..jom la tido..tnggu esk oppa call lagi..ala..tdi oppa dh call kn..sembang2..ps2 aq sambung stdy smpai ttido..sedang lena di buai mimpi..hp bunyik lagi...tgk..aik oppa call lagi..rindu erk..hihi..yg ni sembang lame sikit..rindu sgt2 oppa...ni lps oppa call da x dpt tdo pulak....ap lagi..bukak lappy..tulis2 kt belog purple ni..hee..time kasih tau slalu call aq mase duk kt laut walaupun bz dgn keje tp x lupe aq..ok la....saje je coret2 kt sni teman mate ni x nk tdo lgi..hihi...bye...tido dlu...selamat malam...sayang oppa :))





Monday, 23 December 2013

Hadapi Dengan Senyuman :))


assalamualaikum....




alhamdulillah..masih diberi kesempatan melihat dunia yg penuh liku2 kehidupan..ad suka ad duka..setiap org berbeza ape yg dihadapi..ap yg telah berlaku biarkan ia berlalu...yg akn dtg kita hadapi baik2..now, dh tiba penghujung sem..biaselah kite sbgai student x lari dr exam...dlm hidup kite pn kite sering diuji dgn pelbagai ujian sehingga la ke penghujung kehidupan kite tetap ad ujian lagi..yg penting kita hadapi dengan senyuman :))...don't stress2 ok..bab kate encik mimpi "hadapi dengan senyuman"...hehee...jgn serabut2,jgn tension2...tenangkan fikiran, byk2 doa, usaha, tawakal..itu yg penting...masih berbaki bbrapa hari lagi sblm final exam...semoge ape yg dipelajari selama 1 sem ni blh diaplikasi semase mnjawab exam nanti..sy doakan kpd semua yg akn mghadapi final exam dpt jawab dgn baik...wish me luck for final !!!





...MAN JADDA WAJADA WA MAN ZARA'A HASODA...

Sunday, 22 December 2013

kiTa :))


assalamualaikum...




....kita....rase rindu mula menyelubungi diri saat ini...selamat bekerja oppa....awak rindu sy...sy lagi la rindu awak cyg...ku ukir indah namamu di lubuk hati heheh...btw , tq oppa mntak tlg kwn die yg stdy kt jordan tulis name kite kt salji...teringin sgt nk main salji betul2...insya'Allah ad rezeki kite pegi same2 nanti..x sabar tggu oppa balik...t oppa akn jadi sbahagian dlm hidup sy, dlm family sy...neves la pulak...camne ni?? ape2 pn...sentiasa sabar & tabah lalui hari2 mendatang...rindu oppa :))


Friday, 20 December 2013

Aku Mengerti...


assalamualaikum...

sekarang aku mengerti...
kau luahkan apa yg tersirat dihatimu melalui bait2 ini...
aku merenung aku menghayati...
maafkan aku sayang andai meragui dirimu...
sekarang aku mengerti...
betapa besar sayangmu padaku...
akanku selalu hayati bait2 ini...


Aku telah lelah mengikuti

Semua langkah kakimu

Dan mengharap bisa memilikimu

Berbagai cara telah aku lakukan

Untuk hidupmu

Hingga aku mengorbankan hidupku

Buka hatimu

Bukalah sedikit untukku

Sehingga diriku bisa memilikimu

Betapa sakitnya

Betapa perihnya hatiku

 Selalu dirimu tak menganggap ku ada


terima kasih sayangku..Muhammad Afiq
lagu ini buat diriku mengerti kamu :))


Monday, 16 December 2013

kiriman rindu dari Si Die....


assalamualaikum...

hari ni.dpt something dari si die...kiriman rindu dari jauh.....yeayyyyy...bukan main lagi x sabar nk ambik ni kt ofis..klas pulak abis lambat...sampai kt kolej terus jalan laju2 takut x sempat...ofis pn da nk ttup...hehe....sempat lagi staf kt ofis tanye ape ke bende dlm bungkusan ni....aq senyum je...hoho..rahsia la pak cik (rahsia la sgt)..

kiriman rindu....

tadaa.....


yeeaayyy....akhirnya boleh peluk jgak bantal ni...cantik !! pengganti diri oppa..nmpknya lpas ni makin lena la tido sbb ad teman...hihi


Saturday, 14 December 2013

crying :((


selamat malam...

dear heart...don't be sad...

ni je mampu aq tulis...malam ni takungan air mate dh pecah x dpt tahan lgi dr kelopak mate..sabar ye

nk buat mcm mne rindu mcm mne pn kt die, dh x de rezeki nk jmpe terima jela...jgn nangis2...

dulu aq kuat je....jrg jmpe pn x de masalah..

tp skrg da lain, kjp2 rase nk jmpe..knp erk??? 

mungkin syg aq dh semaksimum mgkin kt die...

x boleh jauh2..lagi2 die da nk pegi keje...mau meraung sekuat hati....

tapi aq masih ad iman lagi la nk nangis teruk2....ckup la sikit2

awak yg sy rindu...kalau awak nk tau sy tipu je x mgharap awk jmpe sy sbb nk pujuk hati ni x nk sedih2

padahal dalam hati meronta-ronta nk jmpe :((....

tapi...da x boleh...sy faham...


:-((


Tuesday, 10 December 2013

LADM


assalamualaikum...

alhamdulillah..hari ni baru sempat nk cite2 kt sini...setelah selama seminggu kami berkampung kt kg lembaga, gua musang...seronok tu memang seronok...sedih pn ad..selama seminggu di sana, kami diserahkan kpd family angkat..first time kami lalui detik ini...terima kasih Ya Allah bagi kami alami detik ini..dpt family angkat yg baik sgt2..walaupun kami x dpt mk & ayah angkat, kami dpt kak long & abg long..hihi...kami da anggap mcm kakak,abang sendiri...mereka mmg baik layan kami mcm adik beradik..LADM (latihan amali dakwah muslim) adlh sbjek utk jabatan kami...nk x nk kami kene sertai kursus ini..kalau sem lepas, kami pegi ke kg org asli selama seminggu...kt sane lagi byk cabarannya...bukan semua org boleh lalui detik ini..apapun, kami sgt beruntung sbb dpt pengalaman yg x semua org dpt :))



malam sebelum bertolak ke gua musang...


2nd day..hari ramah mesra brsama family angkat..k long blanja kami mkn kt marrybrown...


excited smpai kt gua madu...peace !!


ni die family angkat kami...abg long & kak long


ank sdare angkat..hihi...baby iffah


pegi hspital gua musang melawat nenek abg long sakit...layan bdk2 ni nk main kt taman mainan


jalan2 nk pegi gotong-royong surau kt kg lembaga...


 kami...


rindu kak na...suke dgr die cakap kelantan.....hihi


       jadi fasi utk slot tahsin solat...ajar adik2 care2 nk solat, bacaan2 dlm solat



                                     pertandingan mewarna



                                 malam last...kami buat bbq


                         kak long buatkan kami brooch ni...time kasih kak long :))



                              majlis penutup...nk balik ukm dh...



                                               bff <3



     mase ni sedih sgt....abg long & family hntar kami dh nk balik ukm :((


walau apepun...mereka tetap dihati kami...seminggu kami bersama..setiap pertemuan akn ad perpisahan...kenangan ini x kn dilupakan...mereka sambut kedatangan kami dgn baik, terima kami sbgai family angkat...trime kasih byk2 ..sediakan tmpat tido tuk kami, sediakn mkn, layan kami mcm family sndiri...ingat lagi pesan abg long..'ingat la abg long & kak long ad je sini'...insya'Allah pnjg umo kite jmpe lagi....sayang semua..