Tuesday, 31 December 2013

sayonara 2013 :))


assalamualaikum...

alhamdulillah...pertame skali nk ucap syukur yg x terhingge kepadaNya kerane masih memberi peluang kepadaku untuk menghirup udara dimuka bumi ini, dpt melalui hari2 mu bersama keluarge, org2 yg trsyg..alhamdulillah :))....now, kite dh smpai ke pghujung tahun...telah byk perkara yg kite lalui dlm sepanjang tahun ni....mcm2 crite ad....suke dan duke..yg penting kite dh brjaya tempuhi hari2 tersebut..yg baik kite jadikan tauladan dan yg buruk kite jadikan sempadan...yg happy2 kite akn nukilkan jadi kenangan indah....yg sedih2 kite lupekan buang jauh2....heheee...bye2 2013.....wlcome 2014....ape azam baru 2014 erk???  tentulah nk jadi khalifah yg lebih baik, sentiase berubah ke arah lebih baik...nk brjaye dlm hidup....insya'Allah...dlm awl tahun 2014 jgak aq akn brtukar status...ecece....brtukar status???? ahaksSs..yela x lame lagi dh nk jadi ******** kpd someone.....mstilah kne ubah jadi lebih matured skit ok...kahkahkah (gelak jahat)....mcm2 prkare baru menunggu utk tahun 2014 ni....tahun tu jgaklah aq da grad..yeaayyyyy !!!! tepuk tgn sikit...dh nk abis stdy...da boleh kawen hoho o_O....jp2 x ingat nk sampaikan salam rinduUuuu buat oppa yg tgh keje ni..hihi..semoge cpt sembuh dari demam n batuk2...bykkn rehat tau...jage diri baik2..i love soO much...mmuuuuuuuaahh...ni update last utk 2013....wait n see 2014 ok....nk update cite2 best sikit.....x sabar......neves pn hadee ni....hahah...yg penting doakan semuenye brjalan lancar...sayonaraa 2013 !!!!





Saturday, 28 December 2013

we're still together going strong !!!


hai....

saat pertama kali aku melihatmu...aku nampak cinta
dan saat pertama kali kamu menyentuhku dgn perasaanmu...aku dapat rase itu cinta
dan setelah sekian lama...kamu juga org yang aku cinta
lihatlah, kite berhasil dptkan cinta itu...
lihatlah sejauh mana jalan yg kita tempuhi...sayang
mungkin kite saje mengambil jalan yg jauh...
tapi, kite percaye kite akn sampai di sane suatu hari nanti
biarpun ade org berkate "kite tidak akn bersatu"...
tetapi lihatlah sekarang kite saling berpegangan tangan...
kite masih bersame masih tetap kuat !!!


we're strong  !!!


Thursday, 26 December 2013

Ya Allah :((


assalamualaikum



Ya Allah...terlalu banyak petanda yang kamu turunkan kepada kami akhir2 ini utk kami saling ingat-mengingati..kepada Engkau la kami berhak memohon doa agar kami semue dilindungi dari bala bencanaMu...akhir2 ini, banyak kejadian aneh yg kite lihat..pelbagai ujian Allah turunkan di muka bumi ini..inilah dikatakan sebgai amaran Mu Ya Allah kepada kami semue..sedarlah kite semue bahawa dunia telah sampai kpd pghujungnya..cuma bila akn terjadinya kiamat tdk pasti ttp yg pasti akn berlaku..Ya Allah...Kau lindungi keluargeku,org2 yg aku sayangi..lindungilah kami semua dari kemurkaanMu..



Wednesday, 25 December 2013

aduhai mata....



selamat malam...da lewat ni mate pulak x ngantuk ni...adehhh...cmne ni??? da la sorg2...roomate x de...aduhai mate..jom la tido...x ngantuk lagi erk..aq tau mate ni x dpt tdo knp..sebab rindu oppa erk..hihi..jom la tido..tnggu esk oppa call lagi..ala..tdi oppa dh call kn..sembang2..ps2 aq sambung stdy smpai ttido..sedang lena di buai mimpi..hp bunyik lagi...tgk..aik oppa call lagi..rindu erk..hihi..yg ni sembang lame sikit..rindu sgt2 oppa...ni lps oppa call da x dpt tdo pulak....ap lagi..bukak lappy..tulis2 kt belog purple ni..hee..time kasih tau slalu call aq mase duk kt laut walaupun bz dgn keje tp x lupe aq..ok la....saje je coret2 kt sni teman mate ni x nk tdo lgi..hihi...bye...tido dlu...selamat malam...sayang oppa :))





Monday, 23 December 2013

Hadapi Dengan Senyuman :))


assalamualaikum....




alhamdulillah..masih diberi kesempatan melihat dunia yg penuh liku2 kehidupan..ad suka ad duka..setiap org berbeza ape yg dihadapi..ap yg telah berlaku biarkan ia berlalu...yg akn dtg kita hadapi baik2..now, dh tiba penghujung sem..biaselah kite sbgai student x lari dr exam...dlm hidup kite pn kite sering diuji dgn pelbagai ujian sehingga la ke penghujung kehidupan kite tetap ad ujian lagi..yg penting kita hadapi dengan senyuman :))...don't stress2 ok..bab kate encik mimpi "hadapi dengan senyuman"...hehee...jgn serabut2,jgn tension2...tenangkan fikiran, byk2 doa, usaha, tawakal..itu yg penting...masih berbaki bbrapa hari lagi sblm final exam...semoge ape yg dipelajari selama 1 sem ni blh diaplikasi semase mnjawab exam nanti..sy doakan kpd semua yg akn mghadapi final exam dpt jawab dgn baik...wish me luck for final !!!





...MAN JADDA WAJADA WA MAN ZARA'A HASODA...

Sunday, 22 December 2013

kiTa :))


assalamualaikum...




....kita....rase rindu mula menyelubungi diri saat ini...selamat bekerja oppa....awak rindu sy...sy lagi la rindu awak cyg...ku ukir indah namamu di lubuk hati heheh...btw , tq oppa mntak tlg kwn die yg stdy kt jordan tulis name kite kt salji...teringin sgt nk main salji betul2...insya'Allah ad rezeki kite pegi same2 nanti..x sabar tggu oppa balik...t oppa akn jadi sbahagian dlm hidup sy, dlm family sy...neves la pulak...camne ni?? ape2 pn...sentiasa sabar & tabah lalui hari2 mendatang...rindu oppa :))


Friday, 20 December 2013

Aku Mengerti...


assalamualaikum...

sekarang aku mengerti...
kau luahkan apa yg tersirat dihatimu melalui bait2 ini...
aku merenung aku menghayati...
maafkan aku sayang andai meragui dirimu...
sekarang aku mengerti...
betapa besar sayangmu padaku...
akanku selalu hayati bait2 ini...


Aku telah lelah mengikuti

Semua langkah kakimu

Dan mengharap bisa memilikimu

Berbagai cara telah aku lakukan

Untuk hidupmu

Hingga aku mengorbankan hidupku

Buka hatimu

Bukalah sedikit untukku

Sehingga diriku bisa memilikimu

Betapa sakitnya

Betapa perihnya hatiku

 Selalu dirimu tak menganggap ku ada


terima kasih sayangku..Muhammad Afiq
lagu ini buat diriku mengerti kamu :))


Monday, 16 December 2013

kiriman rindu dari Si Die....


assalamualaikum...

hari ni.dpt something dari si die...kiriman rindu dari jauh.....yeayyyyy...bukan main lagi x sabar nk ambik ni kt ofis..klas pulak abis lambat...sampai kt kolej terus jalan laju2 takut x sempat...ofis pn da nk ttup...hehe....sempat lagi staf kt ofis tanye ape ke bende dlm bungkusan ni....aq senyum je...hoho..rahsia la pak cik (rahsia la sgt)..

kiriman rindu....

tadaa.....


yeeaayyy....akhirnya boleh peluk jgak bantal ni...cantik !! pengganti diri oppa..nmpknya lpas ni makin lena la tido sbb ad teman...hihi


Saturday, 14 December 2013

crying :((


selamat malam...

dear heart...don't be sad...

ni je mampu aq tulis...malam ni takungan air mate dh pecah x dpt tahan lgi dr kelopak mate..sabar ye

nk buat mcm mne rindu mcm mne pn kt die, dh x de rezeki nk jmpe terima jela...jgn nangis2...

dulu aq kuat je....jrg jmpe pn x de masalah..

tp skrg da lain, kjp2 rase nk jmpe..knp erk??? 

mungkin syg aq dh semaksimum mgkin kt die...

x boleh jauh2..lagi2 die da nk pegi keje...mau meraung sekuat hati....

tapi aq masih ad iman lagi la nk nangis teruk2....ckup la sikit2

awak yg sy rindu...kalau awak nk tau sy tipu je x mgharap awk jmpe sy sbb nk pujuk hati ni x nk sedih2

padahal dalam hati meronta-ronta nk jmpe :((....

tapi...da x boleh...sy faham...


:-((


Tuesday, 10 December 2013

LADM


assalamualaikum...

alhamdulillah..hari ni baru sempat nk cite2 kt sini...setelah selama seminggu kami berkampung kt kg lembaga, gua musang...seronok tu memang seronok...sedih pn ad..selama seminggu di sana, kami diserahkan kpd family angkat..first time kami lalui detik ini...terima kasih Ya Allah bagi kami alami detik ini..dpt family angkat yg baik sgt2..walaupun kami x dpt mk & ayah angkat, kami dpt kak long & abg long..hihi...kami da anggap mcm kakak,abang sendiri...mereka mmg baik layan kami mcm adik beradik..LADM (latihan amali dakwah muslim) adlh sbjek utk jabatan kami...nk x nk kami kene sertai kursus ini..kalau sem lepas, kami pegi ke kg org asli selama seminggu...kt sane lagi byk cabarannya...bukan semua org boleh lalui detik ini..apapun, kami sgt beruntung sbb dpt pengalaman yg x semua org dpt :))



malam sebelum bertolak ke gua musang...


2nd day..hari ramah mesra brsama family angkat..k long blanja kami mkn kt marrybrown...


excited smpai kt gua madu...peace !!


ni die family angkat kami...abg long & kak long


ank sdare angkat..hihi...baby iffah


pegi hspital gua musang melawat nenek abg long sakit...layan bdk2 ni nk main kt taman mainan


jalan2 nk pegi gotong-royong surau kt kg lembaga...


 kami...


rindu kak na...suke dgr die cakap kelantan.....hihi


       jadi fasi utk slot tahsin solat...ajar adik2 care2 nk solat, bacaan2 dlm solat



                                     pertandingan mewarna



                                 malam last...kami buat bbq


                         kak long buatkan kami brooch ni...time kasih kak long :))



                              majlis penutup...nk balik ukm dh...



                                               bff <3



     mase ni sedih sgt....abg long & family hntar kami dh nk balik ukm :((


walau apepun...mereka tetap dihati kami...seminggu kami bersama..setiap pertemuan akn ad perpisahan...kenangan ini x kn dilupakan...mereka sambut kedatangan kami dgn baik, terima kami sbgai family angkat...trime kasih byk2 ..sediakan tmpat tido tuk kami, sediakn mkn, layan kami mcm family sndiri...ingat lagi pesan abg long..'ingat la abg long & kak long ad je sini'...insya'Allah pnjg umo kite jmpe lagi....sayang semua..


Saturday, 30 November 2013

love love love


betapa aku mencintaimu...m.afiq


sayang...aku sangat mencintaimu
dengan sepenuh hati ini...malah lebih dari yang kau tahu
ingin aku bahagiakan dirimu
setiap detik saat bersamaku....x pernah melupakanmu
aku akan selalu ada dihatimu..menemani hari-harimu
kau harus tau betapa aku sgt mencintaimu


Sunday, 24 November 2013

2 hari 2 malam


assalamualaikum...


alhamdulillah..hari ni baru sempat nk cite2 kt sni...weekend baru ni kami spend time same2...mcm2 tempat kami pegi..seronok sgt2...happy !!!

1st day...

pagi hari jumaat kami pegi jln2 kat jalan tunku abdul rahman (tar)...x sesak sgt sebab hari org bekerja..kami pegi cari something tuk e-day nanti..kt sini x byk sgt pilihan tp kami beli je sbb x nk pegi tmpat lain sbb kesian kt oppa nk drive..jln kt kl kn pusing2..kami pn sampai lewat jgak sbb trsalah jln..nasib baik ad encik gps tlg tnjukkan jalan huhu...lps pegi jln tar kami pegi alamanda..



ni die kt alamanda...kami dduk2 kt sini sementara tggu nk tgk wayang..



kami tgk cite hantu tok mudin...x takut pn tgk..nk kate klakar pn x jgak..blh la...hihi...tgk cite ni smpai sy ttido dlm panggung huhu...lps tgk cite ni, kami pegi masjid besi yg kt putrajaya tu..nme penuh msjid ni masjid tuanku sultan mizan...


ni la die suasana masjid besi pd waktu mlm...cantik..kami singgah solat maghrib kt sni...klau dr msjid ni blh nmpk jambatan putrajaya yg lampu die blh tukar2 wrne tu....lps balik dr masjid, kami pegi lepak2 kt jambatan putrajaya..tp skjp jela sbb masing2 dah letih..sblm balik ukm, kami pegi mkn2 kt bangi...then, baru la balik kolej, oppa balik hotel...kesian oppa tido sorg2..apepun terima kasih utk 1st day :-))

2nd day...

hari kedua, kami pegi mines yg kt serdang tu...x jauh dr bangi tp kami smpai lmbt sebab salah jln...huhu
kt sni kami tgk wayang jgak...


sy nk tgk cite thor tp oppa x kasi..so,tgk cite hunger game...cite ni pn best sbb byk aksi..tgh tgk cite ni sy blh ttido..nk wt cmne dh tabiat kt mane2 pn tdo hihi...lps tgk wayang kami pegi solat, beli brg skit ps2 pusing2 naik cruise...best !!



best leh naik cruise pusing2 tasik...alang2 dh sampai baik naik je kata oppa..mula2 naik ni pening la jgak rase tp dh lame2 x rase dh...40 mnit kami naik boat ni..lps naik bot kami pegi solat, then kami gerak ke taman botani putrajaya..


otw g taman botani putrajaya..sambil2 dgr oppa nyanyi huhu


ni la die taman botani yg byk bunga tu...kt sni pn ad tasik..kami snngah sni skjp je pstu pegi masjid putrajaya..





ni die suasana sekitar dataran masjid putrajaya...org memang ramai sgt maklumla hari mggu..sampai sni, trus rase mcm dh pegi tanah suci hihi..insya'Allah ade rezeki blh pegi..lps solat, kami jln2 kt dataran...ramai gile org, ad mainan,jual2..ad jgak family siap bwk tikar dh mcm berkelah mkn2...mlm ni last luangkan mase dgn oppa..sedih :((...lps ni, oppa hntar sy balik kolej n die pn terus balik kemaman...terima kasih sgt2 bwk sy jln2...betul2 holiday..next time kita pegi tmpat lain pulak :))

nice experience ^__^


Wednesday, 20 November 2013

like it !!!


da faham lagu oppa suruh dgr...sukeee lagu ni :))

Ku Benar-benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku...

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria...
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah... Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Ku Adalah Milikmu Yang Kau Rindu..
Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku,,,

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu.. woooo

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Jangan-Janganlah Kau..
Bersedihkan Hatimu... Kekasih..

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku...

sayang oppa...


Monday, 18 November 2013

rinduuuuu....


assalamualaikum...



hari ni sy happy...yeeaaayy..oppa da balik...
arghh...rinduuu sgt2...x sbar nk jumpe....
waiting the day....sabar !!!
mmuuuuuuuuuuuaahhh utk oppa...heee :)))



Friday, 15 November 2013

pasangan KERJA vs STUDY


assalamualaikum...

alhamdulillah utk hari ini..hari jumaat yg tenang..syukur...hari ni sy dduk kt bilik je rehat2...kls pn x de ari ni..boleh la buat keje skit2 basuh baju yg dh sminggu kumpul sbb x sempat nk basuh..minggu ni mggu yg paling busy....penatttt sgt2...biasala dunia seorg student mmg mcm ni....kdg2 ad wktu nk enjoy2..ad mse kite sgt sibuk smpai xde mase langsung nk rehat..hari ni nk coret2 sikit kt belog sy ni...sbenarnye sy nk kongsi pasal entry kali ni pasangan KERJA vs STUDY.....ni nk ckp pasal kami...saya dan die.....

KERJA vs STUDY....



si die da kerja......


saya masih study...

haa...nk ckp dunia kerja dgn dunia study mmg sgt jauh berbeza....kami lain...kerja lain dan study pulak lain...satu bidang yg berbeza...so, kami msti kne saling memahami antara satu sama lain...waktu kami pn berbeza...ad mase kami smpai x de mase nk contact sbb keadaaan masing2...si die yg kerja tp mase x tentu...klau keje siang...waktu mlm je nk luangkan mase same2...sy pulak siang sibuk dgn kelas..mlm kdg2 ad meeting, buat esaimen..so,busy sikit...kene faham...sy hrap awk faham sy....dalam satu perhubungan msti ad pertengkaran...ni perkara yg biase...klau x gaduh tu x normal la kn...sedangkan psangan yg da brkahwin pn masih gaduh2...kami pn same walaupun hal kcil blh jadi gaduh sbb x fhm masing2...sy pernah terbaca yg pertengkaran itu satu perhubungan...right !!! sy stuju...dlm perhubungan msti ad pertengkaran utk mengukuhkan satu2 hbgan...tapi...gaduh itu msti ad sbb...sbb cemburu, trase hati, rase x dihargai dan mcm2 la...tp x nk la gaduh sampai blh rosakkan hbgn itu...kn??
sy pn faham wktu keje die...msti nk ad mase tuk rehat dan mcm2 kn...saling memahami itu penting..



ni la die...syg sgt2 awak....keje baik2...jage diri mase keje..mkn kene jage...ksihatan tu pnting...jgn asyik keje smpai kesihatan terabai...kalau sakit mcm mne nk keje kn..apapun sy doakan yg terbaik utk awak..berjaya dlm bidang keje awak...sy sentiasa sokong ap yg awk lakukan...do the best in your life....fighting !!!


ni la sy yg masih belajar...masih byk yg kurang....sy jnji nk blajar rajin2...sy x nk cinta jadi penghalang buat kami...kami masing2 ad cita2....sy pn ad cita2 sy sdiri...semua org ad cita2 kn...ape2 pn..sy sentiase doakan sy berjaya dlm hidup sy...nk balas budi mak ayah saya...sy nk jadi yg terbaik...stdy tetap no 1 dlm hdup saya...semoga sy jadi anak yg berjaya suatu hari nnti tuk mak ayh saya....


harapan kami...
semoga sy dan die Muhammad Afiq dpt kekal sampai bile2...dpt bina hidup same2 dlm satu ikatan yg halal...insya'Allah...mnunggu e-day yg tersangat excited...da buat persiapan skit2...gubahan brg pn da buat...cume ad lagi yg x settle...baju x cari lagi...pening la nk fikir..stdy lagi...hihihi..ape2 pn kami hadapi dgn baik...terima kasih sbb sggup tunggu sy..da x lame da...semoga apa yg kite rancang itu dimakbulkan...aminn... :-))




KERJA vs STUDY



Tuesday, 12 November 2013

saranghae OPPA !!!


assalamualaikum...

mlm ni tibe2 rase nak menaip je... sambil2 taip esaimen intai blog skjp...update skit tuk mlm ni...rindu kat cinta hati saya Muhammad Afiq :'(  walaupun baru je jmpe tp skjp je...rinduuuu...x de ape2 nk ckp pn cume nk ucap T E R I M A  K A S I H  untuk segalanya...time kasih jugak sebab faham saya..terharu sgt dgn ape yg awk jnjkan hari ni :)) sy jnji nk bljar rajin2...nk buang jauh2 tabiat suke tido...x nk mls2 dh...hihi...makin dekat dgn hari tersebut...Allah menguji kita dgn pelbagai dugaan utk melihat sejauh mana kesabaran kita...ni la yg mematangkan diri kita utk hari yg mendatang..insya'Allah kita boleh hadapi sama2..don't give up....



saranghae oppa :))


Friday, 1 November 2013

welCome NovemBer :))


assalamualaikum...

alhamdulillah..november da datang....adik2 sekolah pn da nk cuti...bestnye dpt cuti lame2..sy pn nk cuti jgak...waiting sunday !! sy pn nk balik kg jugak...yahoooo :))...ape-apepun siapkan dlu esaimen & tesis..byk betul keje ni...bile nk siap x tau la...huhuhuhu...buat oppa, jangan sedey2 erk dduk kt sane..sy faham macam mane perasaan awak skrg kn?? msti rindu nk balik umah...ape-ape pn, dh ad tanggungjawab nk buat mcm mne kn...terpaksalah jgak korbankan mase awk tuk family dan lain-lain lagi...sy sentiase ingat awk tau....miss u a lot...keje baik2..don't stress2 ok... :) menghitung hari..DECEMBER....o my god !!! makin hampir...hihi..insya'Allah andai ade jodoh, segala ape yg kami rancang, inginkan, impikan akan termakbul...doa kami x putus2..aminn...moga dipermudahkan...cuti ni boleh la siapkan ape2 yg patut...da x lame da...nervous pn ad jgak ni....hahahaha...da nk jdi ******* org dh...betul ke ni??? mcm x caye je..hihihihi...rindu nk balik kg, padahal baru je lps cuti..kt kolej pn da sunyi sepi, semua balik kg :(.....sabar ye...ahad ni balik kg jmpe family...nk jmpe jugak oppa...harap2 sempat..rinduuuu :(((







lovely........