Sunday, 24 November 2013

2 hari 2 malam


assalamualaikum...


alhamdulillah..hari ni baru sempat nk cite2 kt sni...weekend baru ni kami spend time same2...mcm2 tempat kami pegi..seronok sgt2...happy !!!

1st day...

pagi hari jumaat kami pegi jln2 kat jalan tunku abdul rahman (tar)...x sesak sgt sebab hari org bekerja..kami pegi cari something tuk e-day nanti..kt sini x byk sgt pilihan tp kami beli je sbb x nk pegi tmpat lain sbb kesian kt oppa nk drive..jln kt kl kn pusing2..kami pn sampai lewat jgak sbb trsalah jln..nasib baik ad encik gps tlg tnjukkan jalan huhu...lps pegi jln tar kami pegi alamanda..



ni die kt alamanda...kami dduk2 kt sini sementara tggu nk tgk wayang..



kami tgk cite hantu tok mudin...x takut pn tgk..nk kate klakar pn x jgak..blh la...hihi...tgk cite ni smpai sy ttido dlm panggung huhu...lps tgk cite ni, kami pegi masjid besi yg kt putrajaya tu..nme penuh msjid ni masjid tuanku sultan mizan...


ni la die suasana masjid besi pd waktu mlm...cantik..kami singgah solat maghrib kt sni...klau dr msjid ni blh nmpk jambatan putrajaya yg lampu die blh tukar2 wrne tu....lps balik dr masjid, kami pegi lepak2 kt jambatan putrajaya..tp skjp jela sbb masing2 dah letih..sblm balik ukm, kami pegi mkn2 kt bangi...then, baru la balik kolej, oppa balik hotel...kesian oppa tido sorg2..apepun terima kasih utk 1st day :-))

2nd day...

hari kedua, kami pegi mines yg kt serdang tu...x jauh dr bangi tp kami smpai lmbt sebab salah jln...huhu
kt sni kami tgk wayang jgak...


sy nk tgk cite thor tp oppa x kasi..so,tgk cite hunger game...cite ni pn best sbb byk aksi..tgh tgk cite ni sy blh ttido..nk wt cmne dh tabiat kt mane2 pn tdo hihi...lps tgk wayang kami pegi solat, beli brg skit ps2 pusing2 naik cruise...best !!



best leh naik cruise pusing2 tasik...alang2 dh sampai baik naik je kata oppa..mula2 naik ni pening la jgak rase tp dh lame2 x rase dh...40 mnit kami naik boat ni..lps naik bot kami pegi solat, then kami gerak ke taman botani putrajaya..


otw g taman botani putrajaya..sambil2 dgr oppa nyanyi huhu


ni la die taman botani yg byk bunga tu...kt sni pn ad tasik..kami snngah sni skjp je pstu pegi masjid putrajaya..





ni die suasana sekitar dataran masjid putrajaya...org memang ramai sgt maklumla hari mggu..sampai sni, trus rase mcm dh pegi tanah suci hihi..insya'Allah ade rezeki blh pegi..lps solat, kami jln2 kt dataran...ramai gile org, ad mainan,jual2..ad jgak family siap bwk tikar dh mcm berkelah mkn2...mlm ni last luangkan mase dgn oppa..sedih :((...lps ni, oppa hntar sy balik kolej n die pn terus balik kemaman...terima kasih sgt2 bwk sy jln2...betul2 holiday..next time kita pegi tmpat lain pulak :))

nice experience ^__^


No comments:

Post a Comment